Pas og legitimation

Pas/visum og id-kort bestemmelser

Borgere i Schengen og i øvrige lande

 

Legitimationskrav til rejser med skib

Ifølge ISPS (International Ship & Port Facility Security Code) nye regler, skal alle rejsende med et skib i international trafik kunne identificere sig selv. Dette gælder fra 1. juli 2004. Forpligtelsen til at kunne give identifikation for alle passagerer gælder også for børn. De mennesker, der er uvillige eller ude af stand til at identificere sig selv eller ikke kan bevise deres identitet på anmodning ved sikkerhedskontrol, kommer ikke ombord.

Pas og visum ved rejse til Estland, Letland, Litauen, Tyskland og Finland

Borgerne i Schengen-området
Du skal medbringe dit pas eller et udstedt af politiet, godkendt fotoforseglet nationalt id-kort, når du rejser til et andet Schengen-land. Dette er nødvendigt for at bekræfte din identitet og statsborgerskab på bopæl inden for Schengen, gælder også for børn. Visum ikke påkrævet.

Svensk og finsk pas er gyldigt i fem år, og estiske pas gælder i 10 år. Rejs aldrig med en ugyldighed rejseperiode (Mange lande kræver, at dit pas er gyldigt i mindst 3-6 måneder fra den dato, du forlader landet). I Tallinn og Riga skal man have et pas, som er gyldigt under rejsen.

Ved rejser fra Sverige til Finland kræves der ikke et pas eller visum for svenske og finske borgere. Du skal have et gyldigt ID med for at bevise din identitet, gælder også børn.

Borgere i øvrige lande
Pas og visum ved behov. Kontakt landets ambassade eller konsulat for at kontrollere pas og visumkrav ved rejsen.