Åbo

Åbo / Turku i Finland

Fra middelalder til moderne tid 

Åbo – også kaldt Turku – er Finlands femte største by. Bygningerne, som afkanter gaderne, fremhæver stilarter fra forskellige årtier og gør byens storslåede historie håndgribelig.

Få flere idéer til aktiviteter i Åbo på Visit Turku.

Turko castle  Finland | Tallink.dk

Turko Castle
| Kulturhistorisk attraktion

Slottet  Turku Castle i Åbo er en af Finlands nationaleskatte. Den massive grå stenborg fra 1280’erne har været igennem mange vigtige begivenheder i sin historie. Den mest glorværdige periode havde slottet i midten af 1500-tallet under hertug Johan og Katarina Jagellonicas. Da blev der bl.a. bygget et renæssancegulv til slottet.

 

 

Aboa Vetus - middelalderbyen i Åbo/Turko |Tallink Silja Line

Aboa Vetus | middelalder-byen 7 m under overfladen

Du kan opleve forgangne tider i Rettig paladset, hvor man i forbindelse med restaureringsarbejde fandt en middelalderby 7 meter under jordoverfladen. Bydelen Aboa Vetus blev gravet frem og er blevet bevaret, således at museets besøgende kan trave langs dets gader og kigge ind i de ødelagte huse.

 

 

Mummi troldene i Moomin World med Tallink.dk

Udflugt for børnefamilien
| Moomin World

Er parken med Mumi-troldene. En park for børn, der ligger i Naantali, og har forskellige sjove aktiviteter og velkendte figurer, der render rundt blandt børnene.
Vi kan være behjælpelige med booking af entrebilletter med færgebilletten.

 

 


 

Haverne i Åbo | Tallink.dk

Gode restauranter i Åbo

Harald: En kulinarisk rejse tilbage til vikingetiden. Her tilbydes lidt til alle smagsløg fra A la carte eller deres specielle arrangement Chief’s Fiest.

Svarte Rudolf: En restaurant på en båd med en international atmosfære.

Rosso: En italiensk restaurant for hele familien, der serverer lækkert og sundt mad.

 

 

Abo med Tallink.dk

Shopping i Åbo

I centrum af Åbo ligger det største og ældste shoppingcenter Hansa. Her kan du finde forskellige butikker af både special- og velkendte typer, og der skulle være noget for alle med de 150 butikker. Desuden er der hyggelige og gode restauranter og caféer, som tilbyder forskellige retter. Mens du shopper kan du også blive underholdt med deres aktiviteter året rundt såsom teater, events og kultur.

 

 

Åbo cykelture | Tallink.dk

Cykeltur på turistruten 

Hvis du skal være lidt længere tid i Åbo, hvorfor så ikke kaste dig ud i en god og smuk cykeltur. Denne turistrute for børn og voksne er i alt 250 km lang og tager dig gennem de storslåede natur- og kulturlandskaber. På ruten vil du støde på 12 broer, 9 færger og mange idylliske steder. Er du der ikke så lang tid, kan du også tage ruten i bil og nå det på en dag.

 


 

Kultur og museer

Slot og museum: Turku Castle and Historic Museum er en kulturhistorisk turistattraktion, der er over 700 år gammel. Slottet har et museum, der viser Åbo’s historie fra oldtiden til i dag med sine udstillinger, arrangementer og møblerede rum.

Biologisk museum: Museet fra 1907 er et museum for naturhistorie. Museet har 13 forskellige naturscenerier med dyr på skærme. Det er perfekt at besøge, hvis man er interesseret i naturen og kulturhistorie.

Ars Nova: I Aboa Vetus’ umiddelbare nærhed er Ars Nova, der udstiller moderne kunst. Ars Nova er en stærk kontrast til den ægte middelalderlige by. Den permanente udstilling på Ars Nova består af kunst fra 1900-tallet, og halvdelen af museets rum er reserveret til forskellige andre udstillinger.

 

 

Oplevelser for alle aldre

Sightseeing: En guidet bustur på 2 timer i sommermånederne der giver et godt billede af byens historie og seværdigheder. Desuden er der inkluderet en tur til katedralen.

Jokke River Train: Et lokomotiv, der kører på begge sider af floden mellem slottet og katedralen i sommermånederne.

Jukupark: Et stort udendørs vandland med sjove vandrutchebaner, opvarmede pools, restauranter og steder til solbadning.

Sokos Hotel Caribia: Et indendørs og udendørs Spa for hele familien med rutchebaner, aktiviteter og restauranter – med Caribisk stemning.