Ålandsøerne

Ålandsøerne i Åland 

Historie og skærgårdslandskab 

Ålandsøerne

Åland har smukke snoede veje, overraskende steder af forskellig art, taverner med autentiske smag, smukke terrasser og Mariehamns hyggelige bymiljø.


Fakta

Åland består af næsten 7.000 øer er et godt valg for alle både campister, familier og kærestepar, der nyder natur. Ålandsøerne byder på kulturelle og historiske attraktioner, håndværk, fiskeri og golf sætte prikken over i’et. Tag på dagsture til Sund og til Kastelholm eller for eksempel på en cykeltur og oplev den hyggelige ø-stemning. Øens gruppe hovedstad Mariehamn og er en travl lille by med 11.000 indbyggere, hvor alt er tæt på.

Sejlads

Ålandsøerne kan besøges på din rejse fra/til Turko eller Helsinki. Du kan medbringe din bil, der er med til at gøre oplevelserne hurtigt tilgængelige omkring hele Åland. Du kan overnatte på en af campingpladserne eller hotellerne inden du sejler videre dagen(e) efter. Det tager ca. 7 timer at sejle fra Stockholm til Åland og du behøver ikke kahyt. Der er afgang kl. 7.10 og 16.45.

Oplevelser på Ålandsøerne

Ålandskirken

Ålands gamle stenkirker

De grå stenkirker i Åland er blandt de ældste i Finland – mange af dem er fra 1100 og 1200 kvartaler. De er bygget af natursten og kaldes derfor de stenkirker . En attraktion er kirken Jomala , som måske er den ældste af dem.

 

Ålandsøerne

Marinemuseum

Efter to års byggeri Maritime Museum er vokset med 1.600 kvadratmeter. Alle der er interesseret i shipping, både store og små skibe får deres forventninger opfyldt ved mødet med de nye lokaler og museet samt skibet Pommern. Museet er børnevenligt og sjovt!

 

Bomarsund ved Ålandsøerne med Tallink Silja Lineac

Bomarsund fæstningen

Ruinerne af Bomarsund fæstningen, bygget i 1832-1854, vidner om den berømte krig i Åland, som der også skrevet en sang om. Den russiske fæstning blev ødelagt af et engelsk-fransk angreb i 1854. I nærheden af fæstningen er et lille museum, der er åbent om sommeren.


 

Kastelholma Slot ved Ålandsøerne med Tallink Silja Line

Kastelholm Slot på Åland

Det historiske forsvarsslot Kastelholm er i kommunen Sund, nordøst for Mariehamn. Slottet blev bygget i 1300-tallet for at styrke Sverige. Størstedelen af slottet er nu restaureret og er åbent for folket fra maj til midten af september.

 

Ålandslandskabet | Tallink.dk

Skærgårdsstemning

Ålands smukke natur og landskaber er en attraktion i sig selv . Besøg de nordlige dele af Åland – Geta område – som ligner naturen i finske Lapland. Udforsk området Sundin mm. Du kan nyde en runde eller to på golfbanen i det naturskønne skærgårdslandskab i Eckerö eller Kastelholm. 

 

Friluftsmuseum på Ålandsøerne

Karlsgårdens friluftsmuseum

En lille “Skanse” på Åland finder du i Kastelholm . På Jan Karlsgården kan du stifte bekendtskab med Ålands landsteder fra 1700-tallet og 1800-tallet. Det er ægte og gratis! Gå ikke glip af de gode aktivitetsdage i sommeren og det lille julemarked om vinteren.