Helsingfors

Helsinki / Helsingfors i Finland

Fra den hvide katedral til UNESCOs verdensarvsliste fætsning

Helsinki – også kaldet Helsingfors – tilbyder en charmerende blanding af storby og natur. Populære kunstmuseer, et shopping paradis og en overflod af restauranter med både finske og internationale specialiteter. Helsingfors blev grundlagt i 1550 af Gustav Vasa og er smukt beliggende i den finske bugt

 

flot-placering-i-Helsingfors

Flot placering i Helsingfors

Byen er et shopping paradis for dem, der kan lide det. Mange af de bedste butikker er koncentreret omkring den forreste del af Senatet og langs den trendy shopping parade Aleksanterinkatu og Esplanadi.

 

 

Sightseeing i Helsinki | Tallink Silja Line

Sea Life

Træd ind i vandtanken gennem en gennemsigtig tunnel. Oplev de fascinerende undersøiske verdener og hjem til krabberne, hajerne og rokkerne.

 

 

Sightseeing i Helsinki | Tallink Silja Line

Kosmopolitisk karakter

Det mest spændende er Helsingfors’ stærk kosmopolitiske karakter. Her er de etniske fødevarer fra mange hjørner af kloden, og spændende specialbutikker med mange produkter, ikke mindst fra den russiske nabo i øst. 


Skywheel i Helsinki |Tallink Silja Line

Oplevelser for familien 

Skywheel: Inde i centrum finder og tage tusindvis af besøgende på en naturskøn tur over hustagene i Helsinki. 

 

 

Helsinki zoo |Tallink.dk

Helsinki Zoo: for familien 

En af verdens ældste Zoos i verden med ca. 200 forskellige dyr fra den arktiske tundra til den tropiske regnskov. 

Forlystelsespark i Helsinki |Tallink silja Line

Forlystelsespark

Linnanmäki: En forlystelsespark med et enormt udvalg af sjove aktiviteter. Oplev bl.a. den gamle træ-rutchebane, som er den mest populære i parken.


 

Ateneum Art Museum i Helsinki|Tallink.dk

Største kollektion af kunst

Ateneum Art Museum: Museum der har den største kollektion af kunst i Finland med mere end 20.000 kunstværker.

 

Helsinki park |Tallink.dk

Parker og promenader

Esplanade Park: En park og promenade hvor turister og lokale kan slappe af i midten af byen.

 

Tallink-silja-line-af-mona-kristoffersen

Markedshallen

Ligger tæt ved havnen og Tallink Silja. Der er her mulighed for at spise lidt frokost eller bare tage en slentretur igennem hallen og opleve noget af den finske madkultur. 


 

Kiasma museum of contemporary art i Helsinki

Museum i Helsingfors

Museum of Contemporary Art Kiasmaer specielt populær som et af Helsingfors’ kunstmuseer. Museet åbnede i foråret 1998 og er beliggende nær togstationen.
Der er dagligt åbent fra kl. 10 til 22.

 

Helsinki Suomenlinna slotsruin |Tallink Silja Line

Kultur & Historie

Fæstningen Suomenlinna nær Helsingfors i Finland blev påbegyndt i 1748 af Sverige på en gruppe øer tæt ved Helsingfors’ havn som en beskyttelse mod russisk invasion

 

Sibelius Monument Helsinki |Tallink.dk

Mindesmærke

Sibelius monument: Et af byens populæreste statuer, som blev bygget til minde om Finlands store komponist Jean Sibelius.


 

Temppeliaukio church Helsingfors | Tallink.dk

Kirke udhugget i bjergside

Temppeliaukio church: Denne kirke er hugget ud bjergsiden og er et af byens mest populære attraktioner. De indvendige vægge er skabt naturligt af klippen, hvilket giver en fremragende akustik og dermed et populært sted til koncerter.

 

Helsinki katedral Tallink.dk

Katedralen i Helsinki

Katedralen: Den smukke og historiske Helsinki katedral, som er en evangelisk luthersk kirke og for mange et symbol for byen. 
Senate Square: Samlingsplads foran den spektakulære katedral.

 

Helsinki Uspenski katedralen |Tallink Silja Line

Smuk arktiktur i Helsinki

For arkitektur-entusiaster er den finske hovedstad et Mekka. En stor del af bygningerne i Helsingfors er fra 1800-tallet, og er opført i Jugend eller Art-noveau-stil. Et spændende aspekt af den finske kultur er deres stærke interesse for tango.


 

helsingfors torv med caféer og restauranter |Tallink Silja Line

Restauranter

Helsingfors byder på en overflod af restauranter med både finske og internationale specialiteter. Et særligt kendetegn ved den finske hovedstad er udvalget af russiske restauranter.

Restaurant Saslik: Du kan smage på Lapland i Saaga, godbidder fra Finsk madlavning og det russiske køkken.
Restaurant Zetor: Du kommer på en tidsrejse, der fører ud på landet til gammeldags traditionelle finske velsmagende egnsretter. Bordene er omgivet af traktorer.
Pörssi er en af de restauranter i Helsingfors, hvor byens indbyggere om eftermiddagen eller til aftensmad tager et par runder tango på dansegulvet – på vej hjem fra arbejde.

 

Systober i Helsingfors med Tallink Silja Line

Festligheder og markedshal

Mad & Drikke

I Finland afholdes eventen “Syystober”, der har karakter af oktoberfest. Det er i forbindelse med Finlands Delikatesser, der samler de lokale og økologiske fødevareproducenter fra forskellige finske landskaber. Tag en smagsprøve på de forskellige øl fra småbryggerierne.

I den interessante gamle markedshal Saluhall kan du købe friske råvarer, nyde en kop kaffe med noget nybagt brød eller kage. Her er forskellige delikatesser som russiske pirogger og blini (russiske pandekage). De finske specialiteter er rughullkake, havre spyd brød, sauna røget skinke, stege Karelsk, letrøget dyreunge og tranebær grød og meget andet

 

 

 

 

 

 

Transport rundt i byen

En 5 km taxitur for 1-2 personer i Helsingfors koster cirka 60 kr. Der kan være meget at spare ved at købe Helsinki-kortet, der gælder for rejser med bus, sporvogne, undergrundsbaner og andet, og giver desuden fri adgang til 46 museer og mange seværdigheder i omegnen af Helsingfors, samt rabat på dagture til Tallinn m.m.