Riga

OBS: Ruten til og fra Riga er på nuværende tidspunkt indstillet.

Riga i Letland

Byen der er på UNESCO’s verdensarvsliste (trafik foreløbigt indstillet)

Riga er kåret som Europæisk Kultur-hovedstad 2014 med masser af historie. Gå på opdagelse i Nordens Paris blandt de frodige hus-facader og mærk den lille storby, der har plads på UNESCO´s verdensarvsliste.

 


Riga Nordens Paris |Tallink.dk

Nordens Paris

Riga er en lille storby, der er nem at komme rundt i. Riga er en pulserende by og kendt for sine mange Jugendhuse. I den svenske stor-magtstid omkring 1600-tallet var Riga en af Sveriges største byer, og i dag er der stadig bygninger fra den tid, såsom den såkaldte svenske havn. Under krigen blev Riga kendt som “Nordens Paris”. Efter den nazistiske besættelse endte denne smukke by i kløerne på Sovjetunionens kvælende kom-munisme. Riga blev hovedstad i et uafhængig Letland i 1991, og den dag i dag arbejder man hårdt på at nå den vestlige standard.

 

Rigas frodige husfacader |Tallink.dk

UNESCO’s World list

De frodige husfacader giver Riga en smuk karakter. I 1999 fik Riga en eftertragtet plads på UNESCO´s “World List”, som repræsenterer jordens mest bevarelsesværdige steder.

Der er mange flere Art Nouveau bygninger her end i Wien og Paris tilsammen. Riga er en by med 850.000 indbyggere. Den er let at finde rundt i, og man kan opleve meget på kort tid.

 

De smukke facader i Riga nordens Paris |Tallink.dk

Kultur

Karakteristisk for kulturen i alle de baltiske lande er, at den er rodfæstet i befolkningen. Der er koncerter i kirker og på pladser, parker og i store koncertsale. Det er klart en oplevelse, der bør være obligatorisk for alle, der besøger byen. Et af de mest charmerende kvarterer i Riga ligger langs Vagnera gaden ved siden af Peters Kirken. Den vej er opkaldt efter Wagner, der skrev flere operaer her. Det gamle kloster og boligerne til de fattige enker er nu omdannet til et fint hotel, mens det gamle lager er omdannet til elegante caféer og gallerier.


 

Frihedsmonumentet i Riga - Tallink.dk

Seværdigheder

Det centrale marked med blomster og grøntsager er et af Europas største. Slottet fra 1330 huser flere museer. Rigas søfartsmuseum, Frihedsmonumentet fra 1935 og Den russisk-ortodokse katedral.

 

 

Riga - zoo til familieferien - tallink.dk

Oplevelser For familier

Livu Aquapark: Et stort vandland med mange forlystelser, pools og saunaer og er specielt venligt for børn.

Riga Zoo: Zoo med 80 dyrearter.

 

 

Riga set fra oven - tallink.dk

Transport

I Riga er der både offentlige og private taxaer. Den private taxa fordobler gerne prisen for turister, så det anbefales at aftale prisen på forhånd.


 

Riga restauranter - tallink.dk

Caféer og restauranter

Riga har mange “brune” cafeer, så det er ikke her du får de mest sofistikerede måltider, men her finder du i stedet de mere typiske retter. Ønsker du en aften i topklasse, kan vi foreslå: Columbine på Metropole Hotel eller restaurant Otto Schwartz i Hotel de Rome. Jever Bistro i Kalkuiela 6 er lidt billigere, mens Staburags i A. Caka 57 har mere café-stil. Uanset hvad du vælger, så er priserne betydeligt lavere end herhjemme.

Nattelivet i Riga er på fod med resten af Europa. Blandt de mest populære natklubber er Arhitekts, Amutu 4 og Pepsi Forum i Kalku 24

 

Rigas shopping centralmarked

Restauranter der kan anbefales

Pie Kristapa kunga: Traditionel lettisk køkken i en middelalderlig atmosfære.

Lido Recreation centre: Meget populær restaurant i verdens største bindingsværkshus. Vælg mellem de mange nationale retter og fra andre nationaliteter.

Kalku värti: Nyd sæsonretter og lokale delikatesser fra den lettiske natur.

 

Riga detaljer |Tallink.dk

Skak og øl langs kanalen

Sid på græsset langs den lille kanal, der løber gennem byens centrum. Tilføj en tur til Vermanes park for at se på alle de gamle mænd, der samles omkring et skakbræt, eller snup en lokal øl på en af de mange caféer, som blomstrede op med prangende Guinness og Cola paraplyer efter befrielsen.

 


 

Riga sightseeing arte nouveau - Tallink.dk

Vigtigt at vide om Riga

Riga-kort, som du kan købe i Riga information giver dig gratis adgang til museer og offentlige transportmidler samt rabatter på mange af byens restauranter. Der er flere bankautomater i Riga centrum.

 

Shopping i Riga - Tallink.dk

Shopping

De store butikker i Brivibas og Elisabete har meget at byde på til meget lavere priser end hjemme i Danmark.

 

Jurmala strand - Tallink.dk

Udflugtssteder

Old City: Den gamle bydel i Riga fra det 13-18 århundrede. Her findes kirker og andre spændende monumenter fra den tid og der findes gode restauranter og hoteller her.

Jurmala: En flot by med gode kvalitetsstrande, museer og gallerier. Desuden er det her at Livu Aquapark ligger.

Riga Central marked: Et populært marked  til at shoppe næsten alt – produkter produceret i Letland.


 

Få flere idéer til et besøg i Riga på Latvia Travel.